VIDEOTUTORIALS, VÆRKTØJER & SKABELONER

Velkommen til Entreprenør værktøjskassen for Tonemestre

VÆRKTØJER TIL LEDELSE OG SELVLEDELSE

AARSHJUL

 • Få styr på dit arbejdsliv

  VIDEOTUTORIAL

 • Download skabelon til dit Aarshjul

  SKABELONER

FAQ.

Planlægning er de indledende, tankemæssige og logistiske aktiviteter inden selve udførelsen. Planlægning kan være lineær, sådan at den er fuldstændigt afsluttet, før iværksættelsen begynder, – eller den kan være dynamisk, sådan at den fortsætter også under hele iværksættelsen af aktiviteten.

Planlægning er nøglen til at få overblik. Når vi har overblik giver det os ro og mulighed for at fokusere i længere tid. Uden overblik har vi stor sandsynlighed for at bruge en masse unødig tid til fx hele tiden at skulle tage stilling: “hvad skal jeg nu”, “hvad er vigtigst”, “hvad har jeg lyst til”.

Vil du have overblik over din dag, er det første du bør gøre at placere indkomne opgaver og aftaler i et helt simple prioriteringsskema. Når du prioriterer dine arbejdsopgaver, får du mere overskud til at løse dem. Effektivitet handler om at kunne prioritere!

7 gode råd til en bedre arbejdsdag

 1. Multitasking er no-go. Mange mener, at de er gode til at multitaske og sagtens kan have flere opgaver kørende på samme tid. …
 2. Afslut opgaverne. Næsten færdig er ikke færdig. …
 3. Arbejd med prioriterede to-do lister. …
 4. Hold orden. …
 5. Gør noget – nogle arbejdsopgaver til rutiner og systemer. …
 6. Mail – udryd svar indenfor 24 timer. Luk mailen i weekenden
 7. Hold pause på givne tidspunkter.

Lav effektive arbejdspas på 45 min., hvor du prioriterer dine opgaver efter hvad der er vigtigst og hvad der haster samtidig med, at du lægger de mest vanskelige og komplekse opgaver først på dagen. Ingen emails eller unødige telefonopkald. Emails og telefonopkald lægger du sidst på dagen. Hold aktive pauser på 15 min. – hver time. Eksperter mener, at vores hjerne ikke er bygget til at koncentrere sig længere end 20-30 minutter ad gangen. Husk derfor at holde pauser. Du bliver langt mere effektiv, når du arbejder fokuseret i en kortere periode.